Suomen Kuvauskoulu Oy on kahden valokuvaamiseen sekä kouluttamiseen intohimoisesti suhtautuvan valokuvaajamestarin, Susanna “Suski” Oksasen ja Tiina Haringin, yhdessä perustama yritys. Kuvauskoulun opetussuunnitelma perustuu yksilöllisen oppimisen menetelmään ja oivaltavaan oppimiseen.
Ajatus kaiken taustalla on visuaalisen vuorovaikutuksen opettaminen yksilöllisesti itseohjautuvuusteoriaa soveltaen: motivaatio oppimiseen kumpuaa ihmisen sisältä ja hän kokee oppimisen mielekkääksi ja kyvyilleen sopivaksi yhteisöllisessä sekä kannustavassa ilmapiirissä.
Lue lisää opetussuunnitelmasta täältä.
Suski on helsinkiläinen valokuvaajamestari, opettaja ja väitöskirjatutkija, joka on erikoistunut kuvaamaan ihmisiä ulkona luonnossa erityisesti arktisissa olosuhteissa. Hän aloitti kuvaamisen partiossa pienellä filmikameralla jo 90-luvulla ja harrasti pitkään kuvaamista ennen ammattilaiseksi siirtymistä. Suski toimii Suomen Kuvauskoulu Oy:n toimitusjohtajana ja rehtorina sekä tekee töitä freelance-valokuvaajana ja kouluttajana.
Suski valmistui alun perin Helsingin yliopistolta matematiikan ja saksan opettajaksi vuonna 2011 ja työskenteli vuosina 2011–2015 aineenopettajana yläasteella ja lukiossa. Valokuvausalan yrittäjänä Suski aloitti vuonna 2015 ja lähti opiskelemaan kuvaajaksi. Hän valmistui ensin vuonna 2017 kuva-artesaaniksi, 2019 valokuvaajaksi ja vuonna 2021 valokuvaajamestariksi. Lisäksi hän tekee parhaillaan Helsingin yliopiston kasvatustieteenlaitokselle väitöskirjaa ja tutkimusta siitä, miten kuvaamista voidaan käyttää osana opettamista, oppimista ja tutkimusta.
Syksyllä 2021 Suski sai ensimmäisenä suomalaisena drone-valokuvaajana ja toisena koko Euroopassa Federation of European Photographers -järjestön myöntämän Qualified European Photographer -arvonimen dronella kuvatusta melontakuvasarjastaan.
Vapaa-ajallaan Suski harrastaa kestävyysurheilua ja opiskelee Sibelius-Akatemiassa avoimen yliopiston kautta musiikkia. Palkintokaapista löytyy huuliharpunsoiton Suomen Mestaruus vuodelta 2017 naisten sarjassa. Multi-instrumentalististin repertuaariin kuuluu huuliharpun lisäksi kitara, ukululele, piano ja laulu.
Tiina on kuopiolainen valokuvaajamestari ja kouluttaja, jolla on vahva tausta muoto- ja mainoskuvaajana. Tiinan intohimon kohteita ovat muun muassa brändien visualisointi ja ammatillisen menestymisen tukeminen sekä kehittäminen. Tiinalla on korkein ammattivalokuvauksen arvonimi Euroopassa, Master Qualified European Photographer, sekä Suomen ammattivalokuvaajat ry:n myöntämä mestarin arvo SAVM.
Tiina on toiminut alalla vuodesta 2001 ja ensimmäisen valokuvausalan yrityksen hän perusti vuonna 2005. Valokuvaajan erikoisammattitutkinto valmistui vuonna 2008. Tiina on toiminut ammattivalokuvausalan kentällä aktiivisesti muun muassa Suomen ammattivalokuvaajat ry:n puheenjohtajana vuosina 2017-2020, Federation of European Professional Photographers (FEP) hallituksen jäsenenä vuodesta 2016 ja World Photographgic Cup (WPC) -kilpailukomitean jäsenenä vuodesta 2020. Tiina on toiminut kansallisesti ja kansainvälisesti ammattivalokuvauksen arvonimien ja kilpailuiden tuomaristossa vuodesta 2016.
Tiina on kouluttanut pääasiassa ammattivalokuvaajia, yrittäjiä ja somevaikuttajia kuvaamisessa, yhtenäisen kuvamaailman rakentamisessa ja oman käden jäljen vahvistamisessa. Hänen intohimonsa on auttaa muita ja synnyttää menestystä. Tiina kouluttaa parhaillaan media-alan erikoisammattitutkinnossa ammattivalokuvaajia, jotka ovat tahoillaan niittäneet mainetta niin liiketoiminnan, kuin valokuvailmaisunkin saralla
Kiitos kaikille, jotka ovat jo olleet mukana Suomen Kuvauskoulu Oy:n matkalla:
Havuja #!@%&! Bootcamp -ideakiihdytysohjelma
Alkuvuodesta 2021 pitchasimme yritysideaamme Savonia Business Centerin & Kuopion yrittäjien järjestämässä start up -ohjelmassa.
ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelu (KehPa) osa 1
Seuraavaksi pohdimme keväällä 2021 yhdessä Hanna Kumpulaisen (Hiljainen Mieli Oy) kanssa yrityksen hallittua kasvua ja roadmappia.
Eduhakkerit Akatemia
Keväällä 2021 haimme ja pääsimme molemmat mukaan Pekka Peuran fasilitoimalle Eduhakkerit Akatemian 1. vuosikurssille. Tavoitteena vuoden mittaisen matkan aikana oli kehittää opetuskulttuuria, verkostoitua sekä saada muilta opetusalan ammattilaisilta tukea ja sparrausta.
ELY-keskuksen KehPa osa 2
Ennen juhannusta 2021 pääsimme vielä yhdessä Piirre C Oy:n Mirva Jäntin ja Jenni Kääriäisen kanssa kirkastamaan kohderyhmiämme ja kiteyttämään avainviestejämme.
Media-alan erikoisammattitutkinto
Kesäkuussa 2021 Suski valmistui media-alan erikoisammattitutkinnosta valokuvaajamestariksi. Viimeisen näytön aiheena oli valokuvauspalveluiden kehittäminen erityisesti kuvaamisen opettamisen näkökulmasta.
Muutosmatka-valmennus
Syksyllä 2021 alkoi Paju Consulting & Hiljainen Mieli Oy:n järjestämä vuoden mittainen Muutosmatka-valmennus.
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto
Lokakuussa 2021 Tiina valmistui Rastor Instituutista coachinaan Jenni Rissanen ja Jouni Ortju.
Coaching
Marraskuussa 2021 Mehiläisen työterveyspsykologi ja coach Marianne Oksanen alkoi coachata meitä kohti tavoitteitamme.
Finnofoton työskentelyapuraha
Joulukuussa 2021 saimme alamme kattojärjestön Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry:n 25 000 euron työskentelyapurahan kuvauskoulun perustamista varten.
Vuolearning, sähköinen e-oppimisympäristö
Testattuamme useita erilaisia e-oppimisympäristöjä ja e-oppimisen hallintajärjestelmiä aloitimme tammikuussa 2022 yhteistyön Vuolearning Oy:n kanssa. Vuolearning Oy on suomalainen opetusteknologiaan erikoistunut ohjelmistoyritys, joka keskittyy ketterään ja helppokäyttöiseen verkko-oppimiseen ja osaamisen hallintaan. Sähköisen e-oppimisalustan avulla on mahdollista luoda monipuolista ja vuorovaikutteista sisältöä valokuvien, äänitiedostojen, videoiden ja monipuolisten tehtävien avulla.
Yhteistyö Color-Kolmion kanssa
Helmikuussa 2022 yhteistyökumppaniksemme lähti Color-Kolmio.
Kuvaamisen kouluttamisesta kiinnostuneiden workshop Tampereella
Huhtikuussa 2022 kokosimme 15 kuvaamisen kouluttamisesta kiinnostunutta valokuvaajaa eri puolelta Suomea Tampereelle Studio Torkkelin tiloihin. Workshopin tavoitteena oli mm. käydä läpi, mitä kuvaamisen taitoja eri kohderyhmät tulevaisuudessa voisivat tarvita, ja miten alalla toimivat kouluttajat voisivat yhdessä vastata tarpeisiin. Voit lukea lisää tapaamisesta täältä.
Logo ja visuaalinen ilme
Kesällä 2022 valmistui Suomen Kuvauskoulun logo Piirre C:n suunnittelemana. Lue lisää täältä.
Kuva & ääni -messut
Suomen Kuvauskoulu oli mukana syksyn Kuva & ääni -messuilla 9.–11.9.2022 oman toiminnallisen messuosaston ja useamman päälavalla tapahtuvan esityksen voimin! Lue lisää täältä.
Muotoilija
Tiina aloitti muotoilijan (amk) opinnot Savonia ammattikorkeakoulussa.
Draft Program(r) 1. vaihe
Suomen kuvauskoulu valittiin syksyllä 2022 mukaan Draft Program(r) yrittäjyysohjelman ensimmäiseen vaiheeseen, jossa uudet yritykset saavat rahoitusta ja yrittäjyysvalmennusta ammattilaisilta. Lisätietoa: draftprogram.com.
Co-working viikko Vierumäellä
Kuvaamisen kouluttamisesta kiinnostuneiden ensimmäinen workshop järjestettiin keväällä 2022 Tampereella. Nyt tapahtuma sai marraskuun ensimmäisellä viikolla jatkoa Vierumäellä. Viikon aikana työstettiin liiketoimintamallia ja suunniteltiin tulevia kursseja.
Draft Program(r) 2. vaihe
Suski pitchasi Suomen Kuvauskoulun Draftin toiseen vaiheeseen. 4000 euron suuruinen rahoitus käytettiin mm. sähköisen e-oppimisympäristön vuosilisenssiin. Lisätiedot: draftprogram.com/2023/01/27/innostu-ja-opi-kuvaamaa.